Pilates

Principperne bag Pilates træning er at øge kropsbevidstheden, arbejde med kropsholdning og vejrtrækning, samt øge kvaliteten i bevægelser og styrke de svage muskler i kroppen. – Der er mere end noget andet fokus på kvalitet frem for kvantitet.
Det er en kombination af styrketræning og strækøvelser, som koordineres med vejrtrækningen. Øvelserne tager udgangspunkt i kroppens center (de dybe mave- og rygmuskler). Øvelserne består i sekvenser af langsomt og kontrolleret udførte bevægelser. Hver øvelse er bygget op således, at de involverede muskler både strækkes og styrkes, åbner leddene og nedsætter spænding. Dette opnås bl.a. ved et specielt vejrtrækningsmønster, som følger alle øvelser, og er ment som en hjælp til muskulaturen for at kunne udføre øvelserne korrekt. Specielt arbejdes med sammenhængen imellem åndedrættet og mavemusklerne.

Pilates træner mange af kroppens dybe muskler stærke og bedre til at arbejde sammen. Der arbejdes meget intensivt med at kontrollere og stabilisere bækken, ryg, skuldre og nakke. Konstant arbejdes med muskelkorsettet omkring rygsøjle og talje (kropscentrum). Overordnet koncentrerer Pilates sig om forbedring af kropsholdning, udvikling af lange flotte muskler, opbygning af styrke og udholdenhed med fokus på kropsbevidsthed.

Kort sagt, pilates er for alle – både begyndere og øvede. Tænk på dig selv og din krop, og om du vil have en god, stabil og stærk krop nu og i fremtiden.

øvrige hold
Scroll to Top